Apenini na nogama, uzalud izvinjenja: Sudijska greška koja može odučiti prvaka Italije

Milan izgubio od Spezije

Apenini na nogama, uzalud izvinjenja: Sudijska greška koja može odučiti prvaka Italije

A. Čaušević

Na utakmici Milan - Spezia viđena je jedna od najvećih sudijskih grešaka posljednjih godina.

Spezia je senzacionalno pobijedila na San Siru (1:2), ali je pri tome imala i veliku pomoć sudije Marca Serre koji je poništio čist gol Rossonerima.

Serra je svirao prekršaj nad Rebićem, a da nije sačekao da se završi akcija. Lopta je došla do Juniora Messiasa koji pogađa, ali je sudija ostao pri svojoj odluci. Dakle, nije poštova prednost.

Da je gol priznat Milan bi poveo sa 2:1 te vrlo vjerovatno stigao do tri boda, ali umjesto toga Gyasi je u šestoj minuti nadoknade zabio za Speziju i donio pobjedu gostima.

Ova sudijska odluka bi u končanici mogla uticati i na prvaka jer bi Milan s tri boda prestigao Inter na tabeli. Ovako su Nerazzurri ostali na +2, dok imaju i susret manje pa prednost može dodatno porasti.

U međuvremenu je Milano i stiglo izvinjenje iz Udruženja italijanskih sudija (AIA), međutim teško da će to biti od koristi Rossonerima.

Sigurno je da to 39-godišnjeg Serru čeka žestoka kazna i sigurno je da neće biti delegiran u nekoliko narednih kola.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Sudija nam se izvinio, ali odgovornost za poraz si sigurno naše, ali u sudijske. Pokušao sam da smirim igrače, ali nisam uspio. Šteta", kazao je Pioli.

Rossonere za vikend čeka novi izuzetno težak meč pošto će biti domaćini Juventusu koji je podigao formu, barem rezultatski.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Kako Sudija unisti Milan. Pa ovo nema ni na Africkom Kupu Nacija
15 1
Neso
Trebao je svirati faul u napadu, a ne slobodni za Milan.
0 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti