Oglasili se iz MUP-a HNK

Šta se dešavalo na ulicama Mostara: Ultrasi dočekali Horde Zla, automobil povrijedio jedno lice

Samir Mlaćo
Prijateljski meč između Ljubuškog i Sarajeva nije mogao proći mirno.

Na meč u Ljubuški doputovali su navijači bordo tima, a sredinom istog nepoznate osobe su počele da uništavaju njihove automobile. Tada je nastao haos, a čuli su se i pucnjevi od mještana kraj stadiona Babovac.

Neredi su nastavljeni u Mostari gdje su navijači Zrinjskog odlučili da napadnu simpatizere bordo kluba.

Više lica je privedeno, a danas su se zvaničnim saopštenjem oglasili iz MUP-a HNK te detaljno opisali dešavanja.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

”22.01.2022.godine u 16,25 sati PU Mostar je obaviještena da je došlo do navijačkih nereda na području Ljubuškog , te da u Mostaru na lokalitetu Balinovac kod hotela Bevanda ima veće grupa „Ultrasa“. Odmah su na lice mjesta izašli pripadnici policije i zatekli oko 70 maskiranih navijača „Ultrasa“ koji su čekali navijače FK „Sarajevo“ i koji su se oglušili na Naredbe ovlaštenih službenih lica. U tom trenutku , naišla su tri vozila sa navijačima FK „Sarajevo“ , a koje odmah raznim predmetima napadaju „Ultrasi“ kojom prilikom je jedno od ovih vozila od zada udarilo jednog navijača „Ultrasa“  i nakon čega su se vozila dala u bijeg. Povrijeđeno lice je M.D.(2004) iz Mostara a konstatovane su mu lakše tjelesne povrede. Vozila sa navijačima FK „Sarajevo“ su se dala u bijeg, gdje patrola policije u Ul.k.P.K IV sustiže dva vozila sa oko desetak lica koji su tom prilikom oštetili službeno policijsko vozilo i nastavljaju da bježe da bi ih, na području Bijelog polja policijska patrola sustigla i zaustavila. Tri lica su tom prilikom lišena slobode E.T.(1987), S.T.(1983) i E.M.(1988) svi iz Sarajeva. Daljnjim operativnim radom , pripadnici policije su u Ul. Braće Fejića pronašli još jedno vozilo koje je učestvovalo u navijačkim neredima na Balinovcu i lišili slobode lica A.M.(1997), I.DŽ.(1993), A.Đ.(1996), F.H.(1996) i N.D.(1998) , svi iz Sarajeva. Zbog ometanja i omalovažavanja policijskih službenika privedeni su R.Z.(1999) i M.T.(1995) oba iz Mostara a operativnim radom i radeći na prepoznavanju lica koja su učestvovala u navijačkim neredima , pripadnici policije su pronašli lica: L.B. koji je kod sebe imao teleskopsku palicu i sjekiru , zatim lica M.A.(1993), T.N.(1999), F.I.(1997) i I.P.(1996), svi iz Mostara kojima su izdati prekršajni nalozi”, stoji u saopštenju Mup-a na zvaničnoj stranici.

Treba istaći da su se nakon meča oglasili iz HNK Ljubuški, ali ne i iz FK Sarajevo, te HŠK Zrinjski.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.