Čeka ga nova operacija

Trebao je preuzeti svu odgovornost nakon odlaska Messija, ali mu se karijera pretvorila u horor

Edmir Škorić

Mladi Ansu Fati (19) je nakon odlaska Lionela Messija prošlog ljeta zadužio broj 10 u Barceloni, ali ta promjena kao da mu je donijela nesreću.

Fati je trebao biti neko ko će preuzeti najveći teret na svoja leđa u igri bez Messija, ali mladi ofanzivac je doživio povrede i za njega je po svemu sudeći sezona završena jer mora na operaciju.

On se nedavno tek vratio nakon dvomjesečne pauze zbog povrede, no u duelu s Athleticom ponovo je povrijeđen isavjetovatno mu je da se operiše, zbog čega bi propustio ostatak sezone.

Nogometaš bi odluku trebao donijeti u ponedjeljak. Fati će odlučiti hoće li se operisati ili ne, a ako i bude, šanse da zaigra ove sezone su iznimno male.

Iako prolazi težak period, što i sam priznaje, Fati je na Instagramu poslao ratničku poruku, u kojoj priznaje da je prisiljen živjeti najteži dio nogometa, ali da nikada neće odustati.

"Nažalost, moram živjeti najmračniji dio nogometa, ali nikada neću odustati. Hvala vam puno na porukama podrške i ljubavi. NIKADA NE ODUSTAJTE!", napisao je reprezentativac Španije.

On je otputovao u Finsku gdje bi trebao da se operiše, nakon čega će mu trebati oko pola godine kako bi se ponovo vratio na terene.

Potražite više informacija na temu La Liga:

To je svakako još jedan težak udarac za Katalonce, no ova sezona je ionako, čini se, izgubljena...

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.