Dembele nije jedini: Xavi otpisao još petoricu igrača i poručio im da napuste klub

Ne računa na njih

Dembele nije jedini: Xavi otpisao još petoricu igrača i poručio im da napuste klub

Endin Čaušević

Fudbaleri Barcelone sinoć su uz dosta muke pobijedili u gostima Deportivo Alaves sa 1:0.

Katalonci su došli do izuzetno važna tri boda u borbi za mjesto koje vodi u Ligu prvaka, a junak je bio Frenkie de Jong koji je postigao jedini pogodak na utakmici u samom finišu.

Međutim, nakon meča Xavi Hernandez se našao na udaru kritika zbog loše igre njegove ekipe, a protiv Alvesa odigrali su pravu uspavanku i uz dosta sreće na kraju su došli do pobjede.

Xavi je imao sinoć nekoliko zanimljivih izmjena i taktičkih poteza koji se baš nisu svidjeli navijačima, ali je jasno da još uvijek pokušava da shvati na koje igrače može da računa.

Dao je šansu i Seginhu Destu od prve minute što je bilo veliko iznenađenje s obziom da je Dani Alves bio standardan na poziciji desnog beka u prethodnim utakmicama.

Ipak, i pored toga što daje šansu većini igrača i dalje ima onih koji skoro da ne igraju otkako je Xavi stigao u Barcelonu.

Iako je poprilično "kratak" s igračkim kadrom Xavi je već sada otpisao pojedine igrače kojima je preporučio da im je najbolje da napuste klub do kraja januara ukoliko žele da igraju.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Prvi na listi je Ousmane Dembele koji odbija da produži ugovor s Barcelonom, te ni sinoć nije bio u konkurenciji za meč. Pored Dembelea na listi "otpisanih" nalaze se još petorica fudbalera, a to su Samuel Umtiti, Clement Lenglet, Alejandro Balde, Ruiqui Puig i Oscar Mingueza.

Jedini koji trenutno ima konkretne ponude je Mingueza koji je bio poprilično standardan ove sezone, ali je izgubio mjesto u početnoj postavi. Minguezu nekoliko španskih klubova želi dovesti na posudbu, a navodno najbliži je prelasku u Valenciju.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ecosport
Ma nek ide u p.m. Zadržavaju starohane, raduju se dolasku penzionera Alvesa ko da su vratili Messija, razmišljaju da dovedu Oscara koji ozbiljan fudbal nije igrao 5-6 godina, nevjerovatno šta rade. Bože sačuvaj. Produže sa Umtitijem još 4 godine, on se odmah teže povrijedi. Hoće da produže sa ublehom Dembeleom koji će se nakon toga odmah povrijediti na duži period, igrač koji ih zavlaci već godinama, nije ništa korisno uradio itd. Katastrofa politika. Na kraju će biti bolje da je ostao Bartomeu.
3 0
EdisM25
Zasto Balde?
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi