De Jongu nisu jasne izjave prvotimaca Barcelone: "Tužan sam jer tu nema nikakvog ponosa"

Njemu svaki poraz teško padne

De Jongu nisu jasne izjave prvotimaca Barcelone: "Tužan sam jer tu nema nikakvog ponosa"

Endin Čaušević

Frenkie de Jong sinoć je bio junak Barcelone u pobjedi protiv Deportivo Alavesa.

Barcelona je uz dosta muke uspjela da slavi na gostovanju kod Alavesa sa 1:0, a De Jong je u posljednjim minutama utakmice uspio da postigne pogodak za tri boda.

Ekipa Xavija Hernandeza nije bilstala ni sinoć protiv Deportiva, te smo gledali pravu uspavanku na terenu, ali na sreću Katalonaca u samom finišu meča uspjeli su da slome otpor domaće ekipe i dođu do pobjede.

Junak je bio De Jong koji se u posljednje vrijeme nalazi na udaru kritika zbog nešto lošijih igara, te se čak špekuliše da bi na kraju ove sezone mogao da napusti Barcelonu.

No, De Jong je sinoć uspio da donese važna tri boda i Xavi je poručio da je itekako zadovoljan kako je nizozemski veznjak odigrao meč.

De Jong se u centru pažnje našao i nakon utakmice kada je dao izjavu i bio je maksimalno iskren. Osvrnuo se na prethodnih nekoliko poraza, a posebno onaj u Superkupu od Real Madrida.

Tada je Barca poražena sa 3:2 u polufinalu, a mnogi igrači i članovi kluba su govorili kako su zadovoljni i ponosni zbog igre u ovom meču iako su poraženi od ljutog rivala. Čini se da De Jong baš i nije saglasan s takvim razmišljanjem.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Tužan sam kada vidim da govorimo kako smo ponosni nakon poraza od Real Madrida. Mi smo Barca i kada god izgubimo moramo biti razočarani. Nema tu nikakvog ponosa kada izgubiš od takvog rivala", rekao je De Jong.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Alpasinacxx
To je samo dokaz gdje je Real a gdje Barsa trenutno. Čim se raduješ dobroj igri u porazu. Real je puno bolje odradio tranziciju nakon Ronalda i Ramosa, za razliku od Barse koja je bez Messija prosječna ekipa.
6 0
Goran86
A ruzan nos ima ovaj nizozemac.
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi