Jordi Alba treba da se zabrine: Barcelona blizu dovođenja novog pojačanja

Pregovori i dalje traju

Jordi Alba treba da se zabrine: Barcelona blizu dovođenja novog pojačanja

E. Čaušević

Barcelona do kraja januarskog prelaznog roka pokušava dovesti još nekoliko pojačanja, a prioritet je pozicija lijevog beka.

Xavi Hernandez na toj poziciji ima jedino Jordija Albu koji ne igra baš u najboljoj formi u posljednje vrijeme i sve više se nalazi na meti kritika.

U Barceloni već neko vrijeme moraju improvizirati svaki put kada se Alba povrijedi jer nemaju rezervnu opciju na poziciji lijevog beka, te je jasno da to katalonski klub što prije mora da riješi.

Iako se nalaze u finansijskoj krizi u Barceloni su uspjeli koliko-toliko da srede igrački kadar, a katalonski Sport objavio je da je sada jedini prioritet da dovedu pojačanje na poziciji lijevog beka.

Ugledni novinar Fabrizio Romano jutros je objavio da je glavna meta Barcelone, Nicolas Tagliafico, koji igra u Ajaxu. Barca želi da ga dovede na posudbu do kraja sezone, ali pregovori ne idu baš kako su planirali.

Ajax ne prihvaća posudbu i žele odmah prodati Argentinca, ali i sam igrač im pravi pritisak jer im je jasno poručio da želi da ide u Barcelonu i nada se da mu Ajax u tome neće praviti problem.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ovaj 29-godišnjak ima ugovor s Ajaxom do ljeta 2023. godine, a njegova cijena iznosi oko 15 miliona eura.

Tagliafico je u Ajax stigao prije četiri godine iz Independientea za četiri miliona eura i pokazao se kao odlično pojačanje. U dosadašnjem dijelu sezone odigrao je 15 mečeva, te je zabio dva gola i upisao jednu asistenciju.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi