Sportski direktor Bayerna

Hasan Salihamidžić kvari veliki posao Barceloni?

Eldar Ganibegović

Hasan Salihamidžić i Bayern Minhen susreli su se s odlukom Niklasa Sulea da napusti klub, prenio je BILD.

Sule je navodno odlučio da ne potpiše produženje ugovora s najvećim i najtrofejnijim klubom u Njemačkoj, pa na ljeto odlazi kao slobodan igrač.

Navodno je nogometaš tu odluku saopštio čelnicima Bayerna, koji već traže njegovu zamjenu, a jedan od najozbiljnijih kandidata za dolazak na Allianz Arenu je trenutni fudbaler Chelseaja Andreas Christensen, prenosi Goal.

Kako će Sule otići besplatno, reprezentativac Danske isto tako bi stigao besplatno s obzirom na to da mu ističe ugovos aktuelnim prvakom Evrope. Osim Bayerna za njega je zainteresovana i Barcelona, tu informaciju prije nekoliko dana potvrdio je španski Sport.

Chelsea je, podsjetimo, Christensena doveo još kao 15-godišnjaka iz danskog Brondbyja 2012. godine, a posljednjih deset godina proveo je na Stamford Bridgeu izuzev posudbe na kojoj je bio u Borussiji Monchengladbach od ljeta 2015. do ljeta 2017. godine.

Ove sezone je za Chelsea odigrao 21 utakmicu u svim takmičenjima, a postigao je dva gola uz jednu asistenciju. 

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

S Chelseajem je ovaj fudbaler osvojio Ligu prvaka, Evropsku ligu, UEFA Superkup, FA Cup, Premier ligu za igrače do 21 godine, te Ligu prvaka za mlade.

Spomenimo i to da je za reprezentaciju Danske odigrao 54 utakmice i postigao jedan pogodak.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.