Chelsea slavio u londonskom derbiju
FOTO: EPA

Tottenham bez bodova na Stamford Bridgeu

Chelsea slavio u londonskom derbiju

H. Zilić

Londonski derbi u 23. kolu Premiershipa odigrali su Chelsea i Tottenham.

Prvo poluvrijeme je ponudilo dosta borbe, a bilo je i prilika pred oba gola, ali odbrane su bile na visini zadatka tako da se na odmor otšlo sa 0:0.

U nastavku bolja igra Chelseaja koji je za osam minuta "noakutirao" Tottenham.

Prvo je Ziyech u 47. minuti lijepo pogodio za 1:0 na asistenciju Hudsona-Odoija, da bi Silva u 55. minuti na dodavanje Monuta pogodio za 2:0.

Nakon drugog gola Plavaca tempo igre je pao. Chelsea je čuvao stečenu prednost, a Tottemnham ja većinom dubinskim loptama pokušao doći do prilike.

Do kraja meča bila su dva dobra pokušaja pred bola gola, ali ostalo je konačnih 2:0.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Chelsea je trećeplasirani sa 47 bodova, bod manje od Liverpoola, ali i dvije utakmice više od Redsa, a ono najbitnije Tottenhamu sada bježe 11 bodova, ali Tottenham ima čak četiri utakmice manje od Chelseaja.

Tu su još Manchester United, West Ham i Arsenal i nijedna ekipa nema isit broj utakmica tako da nas do kraja prvenstva očekuje velika borba za plasman u Ligu prvaka.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Sars33
Predivan gol Ziyecha, nema sta... ali bas je zalosno sto u Chealsiu svi davaju gol osim napadaca. Dzaba bacili pare na Lukakua, Werner ispade bolji od njega
5 0
Gr0hot
Some things never change ?
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti