Nijemac je upravi Bayerna saopštio da odlazi na ljeto, Bavarci mu već traže zamjenu

Neće produžiti ugovor

Nijemac je upravi Bayerna saopštio da odlazi na ljeto, Bavarci mu već traže zamjenu

E. Škorić

Niklas Süle napušta Bayern na kraju sezone, piše njemački list Bild.

Süle je navodno odlučio da ne potpiše produženje ugovora s najvećim i najtrofejnijim klubom u Njemačkoj, pa na ljeto odlazi kao slobodan igrač.

26-godišnjak će tako po isteku ugovora na kraju sezone promijeniti sredinu, a defanzivac se povezuje sa Barcelonom, Chelseajem i Newcastleom.

Navodno je nogometaš tu odluku saopštio čelnicima Bayerna, koji već traže njegovu zamjenu, a među kandidatima su Denis Zakaria i Matthias Ginter iz Borussije Moenchengladbach, Antonio Rudiger te Andreas Christensen iz Chelseaja.

Kao u slučaju samog Sülea, svi oni će na ljeto postati slobodni igrači.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Süle je u Bayern došao iz Hoffenheima za 25 miliona eura u ljeto 2017. godine, a reprezentativac Njemačke ove sezone je sakupio 25 nastupa u svim takmičenjima i uglavnom je starter, samo ako je zdrav i spreman.

U dresu njemačke reprezentacije je odigrao 37 utakmica i postigao je jedan gol, a član Elfa je od 2016. godine.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Klicko
Poželio se čovjek profesionalnog fudbala pa hoće da ide iz njemačke lige
1 9
Kiss
Da je toliko dobar potpisali bi oni njega,spor je brate
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi