Vjerovatno će napustiti Staru damu

Ako Vlahović dođe u Juventus zna se i gdje ide Alvaro Morata

Endin Čaušević

Alvaro Morata je početkom januara bio na meti Barcelone, ali tada je Juventus odbio da pusti španskog napadača.

Ovaj 29-godišnji napadač nalazi se u Juventusu na posudbi iz Atletico Madrida, ali je Barcelona nudila Staroj dami da postignu dogovor jer su pokazali veliki interes za dovođenje Morate.

Navodno, i španski napadač bio je itekako "zagrijan" da karijeru nastavi u Barceloni, ali je na kraju Juventus odbio mogućnost da ga pusti.

No, čini se da su se stvari sada znatno promijenile i više nije tako nemoguće da Morata napusti Juventus do kraja januarskog prelaznog roka.

Juve je veoma blizu dovođenja Dušana Vlahovića iz Fiorentine za 67 miliona eura, a dolaskom srbijanskog napadača jasno je da će Morata biti višak u napadu kluba iz Torina.

Zbog toga su se ponovo pojavile špekulacije da bi Morata mogao da napusti Juve i navodno Barcelona strpljivo čeka da se otvori šansa da dovedu u svoje redove nekadašnjeg napadača Reala i Atletico Madrida.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Mundo Deportivo je objavio da bi Xavi itekako volio da u ekipi ima Moratu, te je on postao sada glavna meta Barcelone.

Moratin agent Juanma Lopez već se nalazi u Torinu gdje pregovara s čelnicima Juventusa, a španski napadač nema previše izbora ukoliko želi da ide jer je Barcelona pokazala jedini konkretan interes za njega.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.