Milanski klub se pojačava

Inter završava dva transfera: Džeki konkurent postaje Inzahgijev džoker, stiže i sjajni Nijemac

Admin Čaušević

Inter će u finišu prijelaznog roka završiti dva transfera, ubijeđeni su u to italijanski mediji. 

U utorak su čelnici Intera i trener Simone Inzaghi održali sastanak na kojim se razgovaralo o pojačanjima te su povučeni konkretni potezi.

Prvi koji stiže na Meazzu je Robin Gosens iz Atalante. Nijemac je već duže vrijeme na sjajnom nivou igara i sigurno će biti pojačanje.

Gosens u Inter stiže kao zamjena za Ivana Perišića koji na kraju sezone napušta klub pošto još uvijek nema dogovora oko produženja saradnje.

Atalanta će dobiti između 25 i 27 miliona eura, s tim da će Gosens u Inter prvo posudbu, a milanski klub će biti obavezan da ga otkupi u narednih 18 mjeseci.

Interu će se pridružiti i Felipe Caicedo, napadač poznat kao džoker Simonea Inzaghija dok je predvodio Lazio.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Caicedo je za rimski tim u Inzaghijevoj eri u nekoliko navrata postizao golove u posljednjim minutama te donosio važne bodove, pogotovo u pohodu na plasman Ligu prvaka prije dvije sezone.

Ovaj 33-godišnjak trenutno nastupa za Genou, a nakon izvjesnog odlaska Stefana Sensija u Sampdoriju te povrede Joaquina Corree pojačat će konkurenciju bh. napadaču Edinu Džeki.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.