Džeko takve pohvale odavno nije dobio: "Za mjesec dana su svi zaboravili na Lukakua"

Bivši igrač Intera o bh. napadaču

Džeko takve pohvale odavno nije dobio: "Za mjesec dana su svi zaboravili na Lukakua"

E. Čaušević

Edin Džeko je ljetos sve iznenadio kada je nakon šest godina odlučio da napusti Romu i karijeru nastavi u Interu.

Iskusni bh. napadač je dobio ponudu Intera da potpiše dvogodišnji ugovor što Dijamant nije mogao da odbije i odlučio je da karijeru nastavi u dresu aktuelnog prvaka Italije što je za mnoge bilo veliko iznenađenje.

Čelnici Intera su odlučili da Džeko bude zamjena za Romelua Lukakua koji je nakon dvije sjajne sezone u ovom klubu odlučio da za 115 miliona eura pređe u Chelsea.

Lukaku je bio jedan od ponajboljih igrača Intera u prošloj sezoni i jedan od najzaslužnijih što je ovaj klub nakon 11 godina pauze osvojio konačno Scudetto.

Nakon što je Džeko stigao kao njegova zamjena mnogi su bili skeptični u taj izbor Intera. Smatrali su da je Džeko na zalasku karijere i da jednostavno ne može da nadoknadi odlazak Belgijanca.

No, bh. napadač im je na samom početku pokazao koliko griješe jer je sezonu počeo na maestralan način. O tome je pričao i nekadašnji italijanski defanzivac Daniele Adani koji je također bio iznenađen Džekinom igrom.

"Džeko pravi razliku na terenu i sada je sigurno to već svima jasno. Za mjesec dana je uspio postići da svi zaborave Lukakua. To je istina i sada je to lako reći, ali je to bilo jasno i na početku samo što su mnogi bili skeptični. S druge strane vidi se i da Dumfries ne može biti kao Hakimi, ali i njemu ide dosta dobro. Hakimija pojedini i dalje spominju, a o Lukakuu niko ne priča više", rekao je Adani.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Iskusni 35-godišnji napadač je u dosadašnjem dijelu sezone za Inter odigrao 29 mečeva u svim takmičenjima, te je uspio zabiti 12 golova i upisati sedam asistencija.

Džeko je za vikend bio junak Intera jer je u 90. minuti zabio gol za pobjedu protiv Venezije (2:1) i tako je uspio da prekine niz od deset utakmica bez gola u Seriji A.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Utjug
Igraju Bosna i Finska lopte. Pita Bosna Finsku, "jel ba kolko ti je godina"? Finska odgovara "103, a ti"? Bosna rece 26. Povede Bosna sa 1:0, raduje se, a Finska ce: "lako je tebi, ti si mlada, a ja stara baba". Medjutim do kraja okrene Finska rezultat i pobijedi sa 3:1, slavi Finska pobjedu, a Bosna joj se pozali: "lako je tebi, ti si baba u penziji koja ima sigurne prihode svaki mjesec, a ja sam mlada prostitutka u najboljim godinama koja mukotrpno zaradjuje svaku marku", hahahahahahahahahaha
0 13
Adohordas
Bravo Dezko a 10 trkmi bez gola je previse,nadam se da ces cesce zabijati
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi