Znao je da mu je karijera gotova iako je imao samo 29 godina: "Imam rupu u zglobu i u duši"

A, kakav je igrač mogao biti...

Znao je da mu je karijera gotova iako je imao samo 29 godina: "Imam rupu u zglobu i u duši"

E. Čaušević

Brazilski napadač Adriano svojevremeno je bio jedan od najboljih fudbalera na svijetu, ali je njegova karijeri završena na tužan način.

Adriano je pružao nevjerovatne igre u dresu Intera i važio je za jednog od najboljih fudbalera na svijetu i mnogi su mu predviđali blistavu budućnost, ali nažalost to se nije desilo.

Sve se preokrenulo 2004. godine kada je ubijen njegov otac nakon čega je Adriano dugo vremena bio u depresiji. Počeo je najviše vremena provoditi u noćnim klubovima i opijati se, a nekoliko godina kasnije napustio je Inter.

Adriano je igrao nekoliko sezona u Brazilu i činilo se da se vraća na scenu. U Italiju se vratio 2010. godine kada je potpisao za Romu, ali se u rimskom klubu zadržao tek jednu sezonu i bilo je jasno da je samo sjena nekada sjajnog napadača.

Ovaj 39-godišnjak je igrao kasnije u Brazilu za još nekoliko klubova, a 2016. godine pokušao je da oživi svoju karijeru kada je potpisao za Miami United, no svega nekoliko sedmica kasnije je završio karijeru.

Adriano danas izgleda dosta bolje i čini se da je konačno pronašao duševni mir. Odlučio je da priča o svojoj karijeri i objasnio je svima zašto je već 2011. godine njegova karijera bila završena iako je imao tek 29 godina.

Oglasi

"Nisu sve povrede baš fizičke, razumiješ? Kada sam povrijedio Ahilovu tetivu 2011. godine znao sam da je to kraj za mene. Možeš ići na operaciju i lagano se oporavljati i pokušati nastaviti igrati, ali nikada više nećeš biti onaj stari", rekao je Adriano i nastavio.

"Moja eksplozivnost na terenu je nestala i danas malo šepam kada hodam. Imam rupu u zglobu. To je bila ista stvar kao i kada mi je umro otac. Jedina razliga je što je ožiljak bio izvana. Brate, jednostavno je... Imam rupu u zglobu i u duši".

Potražite više informacija na temu Serie A:

Adriano je u dresu Intera ukupno odigrao 177 mečeva i uspio je zabiti 74 gola i dodati 27 asistencija. U karijeri je još nastupao za Parmu, Flamengo, Fiorentinu, Sao Paulo, Romu, Corinthians i Athletico Paranense.

U dresu reprezentacije Brazila debitovao je 2000. godine i odigrao je ukupno 48 mečeva, te je postigao 27 golova.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

capslockenter
15 hiljada tekstova o Adrianu na ovom portalu, i svi tekstovi isti...
6 0
Eduard
Kratko je trajao ali bilo je zadovoljstvo gledati ga
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti