Čeka se reakcija

Mercedes sprema osvetu Hamiltonu ako se oprosti od Formule 1

Admin Čaušević

Lewis Hamilton se još uvijek ne oglašava po pitanju svoje budućnosti u Formuli 1. 

Formula 1 je najavila da će konačni izvještaj kontroverzne utrke u Duabiju donijeti tek 18. marta, dva dana prije prve utrke nove sezone koja starta u Bahreinu.

Sjajni vozač je nezadovoljan dešavanjima i odlukama direktora Micheale Masija koji je svojim odlukama prekršio pravilnik te omogućio Maxu Verstappenu da Hamiltona prestigne u posljednjem krugu i tako osvoji svoju prvu titulu.

Hamilton s Mercedesom ima ugovor i za 2022. godinu, ali se ne isključuje mogućnost da ga više ne gledamo u najbržem oktanskom cirukus na svijetu.

Navodno u ugovoru nema klauzule prema kojoj se Hamilton može oprostiti na kraju sezone zbog čega bi ga njemački tim mogao tužiti.

Ranije je i Totto Wolff najavio mogućnost da se Hamilton oprosti što bi Srebrne strijele dovelo u nezgodan položaj.

Ukoliko ostane u 2022. godine u Formuli 1 to će Hamiltonu biti deseta sezona u Mercedesu s kojim je osvojio šest od svojih sedam titula prvaka svijeta.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti