Šta se dešava sa Hamiltonom? Uopšte ne odgovara na poruke

Britanac u krizi

Šta se dešava sa Hamiltonom? Uopšte ne odgovara na poruke

A. Čaušević

Lewisu Hamiltonu je jako teško palo neosvajanje osme titule prvaka Formule 1. 

Hamilton je izgubio titulu u posljednjem krugu Velike nagrade Abu Dhabija kada ga je prestiao Max Verstappen na krilima kontroverzne odluke direktora utrke sa sigurnosnim vozilom.

Vozač Mercedesa se nakon toga uopšte nije oglašavao na društvenim mrežema, nije se pojavio ni na gala večeri u organizaciji FIA-e kada se dodjeljuju nagrade najboljim vozačima.

Novi predsjednik FIA-e Mohammed Ben Sulayem je u međuvremenu poslao nekoliko poruka Hamiltonu, a interesantno nije dobio niti jedan odgovor.

"Poslao sam mu par poruka. Mislim da nije 100% spreman da odgovori. Ne krivim ga. Razumijem njegovu poziciju. Ali isto tako postoje pravila. Sigurno ste u novinama pročitali da će ga novi predsjednik sankcionisati, ali naravno, mediji dosta toga napušu."

"Postoje pravila koja moramo poštovati i moramo poštovati integritet FIA-e, a ne mogu nikome suditi ako ne znam sve činjenice. Moj prvi zadatak će biti da prođem kroz cijeli dokument vezan za Abu Dhabi.

"U konačnici, Lewis i njegov tim su znali šta nosi nepojavljivanje na gala večeri. Ali svi smo mi ljudi na kraju dana. Ima stresa i pritiska", završio je Ben Sulayem.

Nova sezona Formule 1 starta 20. marta utrkom za Veliki nagradu Bahreina.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi