Čekajući Hamiltona Mercedes poslao "opasnu prijetnju" Formuli 1

Oglasio se Wolff

Čekajući Hamiltona Mercedes poslao "opasnu prijetnju" Formuli 1

A. Čaušević

Lewis Hamilton i dalje šuti nakon šokantnog gubitka titule prvaka svijeta u Formuli 1.

Hamilton je nestao sa scene otkako ga je pobijedio Max Verstappen, dok FIA tek treba objaviti konačan izvještaj šta se dešavalo na utrci u Abu Dhabiju.

U subotu se oglasio i šef Mercedesa, Toto Wolff, koji je jasno poručio FIA-i da očekuje akciju, a ne samo riječi.

"Ne možemo se ovako slobodno ponašati sa pravilnikom u sportu koji bi trebao da bude sport. Mora postojati jasnoća oko pravila prije početka nove sezone kako bi svaki vozač, svaka ekipa i svaki navijač znali šta je dozvoljeno, a šta ne", kazao je Nijemac.

"Na kraju, mi pružamo zabavu. Ali, nijedna odluka ne bi trebala da krši pravila zbog zabave, zato očekujem djela, a ne riječi."

"Kada prekršimo temeljni princip poštenja i štoperica više nije relevantna, onda sumnjate u ovaj sport."

"O tome da vam se sav rad, krv, znoj i suze mogu oduzeti, trebat će mnogo vremena da se to probavi. Mislim da to nikada nećemo preboljeti, pogotovo Lewis kao vozač. Možemo barem da pokušamo zajedno sa FIA-om, da budemo bolji u budućnosti", poručio je Wolff.

Top Komentari

Salence
opet click bait istog autora.Nemam ga namjeru više kuditi,neka to odrade drugi u budućnosti.Kakva opasna prijetnja???Koja glupost bože dragi
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi