FOTO: EPA

U sjajnoj je formi ove sezone

Velikanu se 'otvorio apetit': Napadaču nisu dali priliku da igra, a sada žele zaraditi na transferu

Haris Zilić

Albanski napadač Armando Broja igra u životnoj formi u dresu Southamptona i već je dostigao vrijednost od devet miliona eura na transfermarktu.

Broja je na posudbu u Southamptonu iz redova Chelseaja, a već ima interesa od strane velikih klubova, tako Broju u svojim redovima žele vidjeti Tottenham, Dortmund, spominju se i Atletico, Milan..., međutim problem bi mogao nastati na relaciji Southampton - Chelsea.

Naime, nakon sjajnih igara Southampton želi da otkupi ugovor Broje od Chelseaja za deset miliona eura, što se Plavcima ne sviđa.

U Londonu žele Broju nazad na Stamford Bridge jer su svjesni činjenice da bi sada mogli dobro zaraditi na ovom momku iako mu nisu nikad dali šansu u prvom timu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Pojedini mediji na Ostrvu špekulišu da je za Broju stigla ponuda i od 25 miliona eura, ali ne navodi se ime kluba.

Broja je ove sezone u svim takmičenjima na 21 utakmici postigao sedam golova i upisao jednu asistenciju, a efikasan je u Premiershipu gdje je odigrao 18 minuta i postigao pet golova, svi golovi bili su ključni Southamptonu u borbi za bodove.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.