Hasan Salihamidžić kvari veliki posao Barceloni?

Sportski direktor Bayerna

Hasan Salihamidžić kvari veliki posao Barceloni?

E. Ganibegović

Hasan Salihamidžić i Bayern Minhen susreli su se s odlukom Niklasa Sulea da napusti klub, prenio je BILD.

Sule je navodno odlučio da ne potpiše produženje ugovora s najvećim i najtrofejnijim klubom u Njemačkoj, pa na ljeto odlazi kao slobodan igrač.

Navodno je nogometaš tu odluku saopštio čelnicima Bayerna, koji već traže njegovu zamjenu, a jedan od najozbiljnijih kandidata za dolazak na Allianz Arenu je trenutni fudbaler Chelseaja Andreas Christensen, prenosi Goal.

Kako će Sule otići besplatno, reprezentativac Danske isto tako bi stigao besplatno s obzirom na to da mu ističe ugovos aktuelnim prvakom Evrope. Osim Bayerna za njega je zainteresovana i Barcelona, tu informaciju prije nekoliko dana potvrdio je španski Sport.

Chelsea je, podsjetimo, Christensena doveo još kao 15-godišnjaka iz danskog Brondbyja 2012. godine, a posljednjih deset godina proveo je na Stamford Bridgeu izuzev posudbe na kojoj je bio u Borussiji Monchengladbach od ljeta 2015. do ljeta 2017. godine.

Ove sezone je za Chelsea odigrao 21 utakmicu u svim takmičenjima, a postigao je dva gola uz jednu asistenciju. 

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

S Chelseajem je ovaj fudbaler osvojio Ligu prvaka, Evropsku ligu, UEFA Superkup, FA Cup, Premier ligu za igrače do 21 godine, te Ligu prvaka za mlade.

Spomenimo i to da je za reprezentaciju Danske odigrao 54 utakmice i postigao jedan pogodak.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi