Otkrio u svom dokumentarcu

Neymar objasnio zašto se 2019. godine htio vratiti u Barcelonu

Endin Čaušević

Prije nekoliko dana Netflix je objavio dokumentarni film o Neymaru u kojem je Brazilac otkrio dosta detalja iz dosadašnje karijere.

Ovaj dokumentarac se snimao više od godinu dana, a Neymar je odlučio da otkrije neke detalje iz karijere koji nisu poznati javnosti.

Pričao je o početku svoje karijere u Brazilu, odlasku na probu u Real Madrid kada je imao svega 14 godina, pa onda do dolasku u Evropu gdje je nastupao za Barcelonu i sada PSG.

Neymar je u PSG prešao 2017. godine za 222 miliona eura iz Barcelone i to je daleko najskuplji transfer u historiji fudbala. Ipak, u Parizu mu na početku nije išlo kako je očekivao i često se pisalo da se želi vratiti u Barcelonu.

Brazilac je u svom dokumentarcu odlučio konačno da priča na tu temu i priznao je da je zaista htio da se vrati u katalonski klub.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

"Htio sam da napustim PSG 2019. godine i vratim se u Barcelonu. Tu odluku sam donio kada sam shvatio da ću tamo biti sretniji i bolje se osjećati. Pisali su da to radim zbog navijača PSG-a, ali to nije istina. Nikada ništa nisam imao protiv njih. Osjećao sam tada da se trebam vratiti u Barcu, ali se to nije desilo i to je to", priznao je Neymar.

Neymar je na kraju ostao u PSG-u jer se klubovi nisu dogovorili oko obeštećenja, a sada se čini da je to za njega bila najbolja odluka.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.