Žele da ostane

Mislav Oršić sve je bliže Premiershipu, navijači Dinama mu ispred kuće ostavili poruku

Edmir Škorić

Engleski mediji objavili su kako Mislav Oršić napušta Dinamo i odlazi u Premier ligu i to u sred sezone u kojoj se Modri bore za titulu.

Dvadesetdevetogodišnji reprezentativac Hrvatske ponajbolji je ili možda bolje rečeno najbolji igrač Dinama, a sve je izvjesniji njegov transfer u redove Burnleyja.

Oršić je u ljeto 2018. godine došao u Dinamo iz korejskog Ulsan Hyundaija i danas je vrijedi oko 11 miliona eura, mada se vjeruje da će u Burnley otići za nešto manji iznos, iako još nema konkretne cifre kada je transfer u pitanju.

Burnley nudi između osam i devet miliona eura, dok opet na Maksimiru traže malo više, ali svejedno bi transfer do kraja mjeseca mogao biti realizovan.

Navijači Dinama ne žele da Oršić ode, a osvanuo je i transparent ispred njegove kuće na kojem su ispisani stihovi poznate grupe Daleka Obala:

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

"Nemoj ići od nas, okolo svuda je tama. Orša ostani!", poručili su navijači Dinama svom junaku.

Popularni Orša je za Dinamo na 168 nastupa postigao 67 golova uz 21 asistenciju, a posebno se pamti njegov hat-trick Tottenhamu u Zagrebu u 3:0 pobjedi prošle sezone.

FOTO: 24sata.hr
Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.