Luka Menalo strijelac u sjajnom meču na Maksimiru, igrao i Amer Gojak

Dinamo bolji od Sturma

Luka Menalo strijelac u sjajnom meču na Maksimiru, igrao i Amer Gojak

E. Škorić

Nogometaši Dinama su danas od 14 sati na praznom Maksimiru odmjerili snage sa austrijskim Sturmom iz Graza, a završeno je pobjedom Modrih (4:3).

Dinamo i Sturm odigrali su 120 minuta, odnosno dva poluvremena po 60 minuta. Domaćin je poveo u 60. minuti, kada je bh. reprezentativac Luka Menalo s 10-ak metara iskosa s lijeve strane loptu zakucao od prečke u gol.

Na 2:0 povisio je Luka Ivanušec nakon još jedne krasne akcije Dinama u 60. minuti, odnosno u finišu ovog "prvog poluvremena".

U sedmoj minuti nastavka Komen Andrić je pogodio nakon fantastične akcije za 3:0, a Dturm smanjuje preko Langa u 74. minuti na 3:1. Andrić je bio strijelac i četvrtog gola za 4:1, a Lang smanjuje na 4:2 nakon velike greške našeg Amera Gojaka.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Golijada tu nije gotova, pošto je Ljubić pogodio za 4:3, a Austrijanci su imali u završnici dobru šansu da dođu do potpunog povratka i izjednačenja, no ostalo je 4:3.

Menalo je imao priliku da igra prvih sat vremena, dok je drugi bh. reprezentativac Amer Gojak kasnije ušao u igru. U Sturmu je danas nastupio i Emir Dilaver, nekadašnji stoper zagrebačkog Dinama i nesuđeni reprezentativac BiH.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Milfhunter
Dilaver igra u Dinamu a ne u Sturmu
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi