Englezi hitno žele Oršića, Dinamo im saopštio cijenu

Burnley traži napadača

Englezi hitno žele Oršića, Dinamo im saopštio cijenu

E. Škorić

Mislav Oršić jedan je od glavnih igrača zagrebačkog Dinama, ali se već neko vrijeme spominje njegov odlazak u Englesku.

Dinamo je spreman da proda Oršića, ali naravno ako dobije zadovoljavajuću ponudu. Krilnog napadača prate Arsenal i Burnley, ali na Maksimir još nije stigla zvanična ponuda.

Pošto Modri vode žestoku bitku s Rijekom, Osijekom i Hajdukom, nisu voljni usred sezone prodati ključnog igrača, pa bi radije da se transfer dogodi na kraju sezone.

Britanski The Sun tvrdi da je Dinamo od Burnleyja tražio 12 miliona eura, ali Burnley nema veliki budžet i pokušava naći dobrog igrača s najboljim omjerom cijene i kvalitete.

Tih 12 miliona nije puno za takvog igrača, ali Burnley još nije pristao da plati tu odštetu, dok Dinamo nema namjeru spustiti cijenu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Štaviše, smatra se da bi čelnici hrvatskog prvaka lako mogli da povećaju cifru, ali prioritet im je zadržati Oršića do kraja sezone kako bi osvojili novu titulu, iako to neće biti jednostavno.

Standaradni reprezentativac Hrvatske ima tri naslova s Dinamom i neke zapažene partije na evropskoj sceni, naročito se pamti hat-trick protiv Tottenhama. Ukupno je ove sezone postigao devet golova i dodao pet asistencija na 31 zvaničnoj utakmici u dresu svog tima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi