U Engleskoj zna samo za jedan tim

Kultni heroj Manchester Uniteda odbio je transfer u Tottenham iz ljubavi prema klubu

Edmir Škorić

Kako su izvijestili otočki mediji, veznjak odbija obući dres Tottenhama, a sve iz poštovanja i ljubavi prema nekadašnjem klubu Manchester Unitedu.

Španski reprezentativac Ander Herrera trenutno igra za PSG, ali trebao je da bude dio transfer paketa i razmjene s Tottenhamom, čiji veznjak Tanguy Ndombele je meta Parižana.

PSG se nada da će iskoristiti jednog od svojih veznjaka u razmjeni, a Herrera je odbio takvu mogućnost. Novinar "The Athletica" Adam Crafton je otkrio da je Herrera bio izričito protiv prelaska u redove londonskog tima.

"PSG-ov Ander Herrera spominjan je kao ime u razmjeni s Tanguyjem Ndombeleom u Tottenhamu, ali on je zadovoljan u PSG-u i rečeno mi je da on želi u Engleskoj igrati samo za Manchester United i da iz ljubavi prema tom klubu ne bi prešao u neki drugi", objavio je Crafton.

Herrera je proveo pet godina u Unitedu nakon što je 2014. stigao iz Athletic Bilbaa. Tokom svog boravka u Manchesteru osvojio je FA kup, Carabao kup i Evropsku ligu, a u PSG je otišao kao slobodan igrač 2019. godine.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Tvrdilo se da je 32-godišnjak otišao zbog neslaganja oko njegove plate, ali on je 2020. godine razbio te priče tvrdnjom da nije bilo riječi o novcu i da su ga druge okolnosti natjerale da ode u Pariz.

Herrera je proglašen Unitedovim igračem sezone 2016.-2017., kada je pod vodstvom Josea Mourinha osvojio Carabao Cup i Evropsku ligu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.