Otvorio dušu

Nakon Lukakua još jedan fudbaler priznao da mu je teško kod Tuchela

Eldar Ganibegović

Još jedan fudbaler Chelseaja javno se požalio na svoj status u timu.

Prije određenog vremena to je napravio Romelu Lukaku koji je čak otvoreno poručio da bi se volio vratiti u Inter, a sada je na red stigao i reprezentativac SAD-a Christian Pulišić.

Bivši fudbaler Borussije Dortmund trenutno je na pripremama reprezentacije koja će odigrati tri kvalifikacijske utakmice za Svjetsko prvenstvo u Kataru, od čeka prvu u petak protiv Salvadora.

Na tok okupljanju američkim medijima otvorio je dušu i požalio se na status u Chelseaju.

"Očito je bilo uspona i padova ove godine, sigurno. Trenutno nisam baš tamo gdje želim biti i stvari ne stoje na svom mjestu", počeo je Pulišić, ali od svega želi izolirati reprezentaciju:

"Trudim se da to ne utiče na mene kada dođem na reprezentativno okupljanje. Uzbuđen sam što sam ovdje. Ipak, kada dođem u reprezentaciju ne mogu da se ne pitam šta je s Chelseajem. Teško je."

"Stvarno je teško. Nisam uvijek igrao na pozicijama na kojima želim igrati, ali mislim da je kvalitet biti svestran i sposoban igrati na svim vrstama pozicija i imati različite uloge na terenu", kaže Pulišić i zaključuje:

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Psihički me nekad pogodi, ali uvijek sam jako uzbuđen što ću biti u reprezentaciji i uživati u igranju s ovim momcima i jednostavno uživati u nogometu općenito."

Nakon domaće utakmice protiv Salvadora, Pulišića i ekpi očekuje gostovanje Kanadi (30. januar), a onda i domaći meč protiv Hondurasa (3. februar).

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.