Ističe da nisu upoznati sa ovim slučajem

Iz Zvijezde žestoko reagovali na objavu Sindikata profesionalnih fudbalera

Samir Mlaćo
Jučer je Sindikat profesionalnih fudbalera u BiH objavio da je FIFA zabranila registraciju novih igrača za dva kluba iz naše zemlje.

Jučer je Sindikat profesionalnih fudbalera u BiH objavio da je FIFA zabranila registraciju novih igrača za dva kluba iz naše zemlje.

Radi se o NK Zvijezda Gradačac i FK Mladost Doboj Kakanj.

“Pomenuti klubovi nisu u zadatom roku izvršili plaćanje presuda po osnovu sporova igrača Nemanje Đekića i Predraga Vladića“, objavili su iz Sindikata.

Iz Mladosti su nam kratko kazali da postoji određeni dug prema Vladiću koji nije visok, te da će to i riješiti, a iz NK Zvijezda su se oglasili saopštenjem te naveli da nisu dobili nikakav dopis i da nisu upoznati sa ovom odlukom.

"U povodu današnjih objava na pojedinim portalima o navodnoj zabrani registracija novih igrača NK Zvijezda Gradačac, a zbog navodne zabrane od strane FIFA, javnost želimo obavijestiti o sljedećem:

- NK Zvijezda Gradačac nije zaprimila niti jedan dopis u bilo kojoj formi od strane fudbalskih organizacija i asocijacija u državi i izvan nje, a koji ima sadržaj o kojem je danas izvještavana javnost kao što je navedemo u uvodu ovog saopštenja.

- Na adresu kluba nisu pristigla nikakva potraživanja od strane institucija ili pravnih lica na ime fudbalera Nemanje Đekića.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

- NK Zvijezda Gradačac najoštrije osuđuje ovakav način komunikacije i plasiranja dezinformacija koja štete ugledu našeg kluba”, stoji u saopštenju Uprave NK Zvijezda.

Iz Zvijezde su najavili I tužbe protiv onih koji su objavili ovu informaciju, iako su zapravo svi prenijeli objavu Sindikata.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.