Mladost kreće sa radom, Uprava kluba napravila nesvakidašnji potez vrijedan svake pohvale
Čengić je trenerska budućnost naše zemlje, a sada je dobio šansu da se dokaže i u seniorskom nogometu

Mladi Čengić na kormilu, uskoro i prva pojačanja

Mladost kreće sa radom, Uprava kluba napravila nesvakidašnji potez vrijedan svake pohvale

S. Mlaćo, foto: D. Kurbegović
Buran period je iza FK Mladost Doboj Kakanj.

Dobojlije su sredinom prošle godine za zelenim stolom izbačene iz Premijer lige, pa su sasvim neočekivano svoj put nastavili u Prvoj ligi FBiH.

Donijelo je to naravno i velike promjene za sam klub, no u Mladosti se ne predaju.

U Prvoj ligi FBiH su završili na 15. mjestu, a zimu su iskoristili kako bi konsolidovali klub u svakom pogledu.

Sasvim očekivano, došlo je do rastanka sa iskusnim Draganom Radovićem, a na njegovo mjesto će doći Eldin Čengić, mladi trener koji će u ponedjeljak obaviti prozivku.

Čengić je trenerska budućnost naše zemlje, a tek mu 25 godina i biće trenutno najmlađi trener u našoj zemlji, vjerovatno i regionu, te šire, kada je naravno u pitanju ozbiljan seniorski nogomet.

Oglasi

Radio je Čengić sa uspjehom u juniorima Mladosti s kojima je polusezonu u Omladinskoj Premijer ligi okončao na osmom mjestu, ali sa samo pet bodova zaostatka za trećeplasiranim Borcem.  Veći dio ovaj klub je bio pri samom vrhu, igrao veoma lepršavo, imao ono nešto 'svoje', a mladi trener osvojio simpatije.

Okušao se već u seniorskom timu Mladosti gdje je radio kao pomoćnik u stručnom štabu, dok je trenerski posao obavljao i u omladinskim kategorijama Željezničara i Olimpika. Hrabar je to potez čelnika Mladosti na čelu sa Mensurom Mušijom koji već godinama ovaj klub drži na ozbiljnoj mapi bh. nogometa, te je tako mnogima kvalitetnim i predanim radom pomrsio brojne planove. Uz hrabrost svakako idu pohvale za ovaj potez, u vremenima kada bh. klubovi ističu da mladim trenerima i igračima treba dati šansu, a onda na djelu to bude potpuno drugačije.

Nisu su u Mladosti predavali ni protiv sudijskih nepravdi, a kada ih već nisu mogli baciti 'na koljena' na zelenom terenu, onda su to učinili za zelenim stolom. Sada je sve na stolu Sportskog arbitražnog suda u Lausanni.

Čengića čeka mnogo posla, no već sada zaslužuje pohvale što će se poprilično 'zelen' prihvatiti posla koji nije nimalo lagan, čak naprotiv.  Mladost želi put ka sigurnoj zoni uz promociju mladih igrača.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Za SportSport.ba je potvrđeno da će dres Mladosti u drugom dijelu sezone sigurno nositi Mahir Karić, Anel Dedić i Vladimir Grahovac, veoma bitan trojac, a uskoro se očekuju i prva pojačanja.

Na radaru je nekoliko mladih igrača, Mladost je bez obzira na sve primamljiva sredina za mnoge nogometaše. Mnogi su iz Mladosti 'trasirali' svoj 'pravi' nogometni put i dan danas imaju samo riječi hvale za ovu sredinu. 

Top Komentari

Comandini
ko je ovaj sa zenskim kukovima
1 5
bk123
šta bi s onom tužbom Mladosti je li to gotova stvar il' je još u postupku, znam da je nedavno bilo aktuelno to pitanje al neznam jeli gotovo il traje još taj proces
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi