FIFA zabranila registraciju novih igrača za dva kluba u BiH!

Zbog neizmirenih plaćanja presuda po osnovu sporova

FIFA zabranila registraciju novih igrača za dva kluba u BiH!

E. Škorić

Svjetska nogometna federacija (FIFA) zabranila je registraciju novih fudbalera za Mladost Doboj Kakanj i Zvijezdu iz Gradačca.

Bivši premijerligaši, sada članovi Prve lige Federacije BiH, nemaju pravo na registraciju novih igrača, a zabranjena im je i posudba.

Pomenuti klubovi nisu u zadatom roku izvršili plaćanje presuda po osnovu sporova igrača Nemanje Đekića i Predraga Vladića.

Ovu je informaciju objavio Sindikat profesionalnih fudbalera u BiH, koji poziva svoje članove, koji u ovom registracijskom periodu imaju ponude da upravu svoje karijere nastave u pomenutim klubovima, za konsultacije prije zaključivanja ugovora.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Nije poznato na koji period se odnosi zabrana, ali u svakom slučaju veliki udarac za klubove koji se bore za opstanak u drugom rangu bh. fudbala, a prethodnih su godina igrali važne uloge, naročito tim iz Kaknja koji je bio stabilan premijerligaš.

Trenutno je Zvijezda 11. na tabeli sa 16 bodova, dok Mladost u drugi dio sezone u Prvoj ligi ulazi kao pretposljednja sa 10 osvojenih bodova. 

Zaprati NK Zvijezda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Zvijezda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

HusoNKZ
Ovo neko radi protiv nas al nece zvijezda ispasti
0 6
Jugovina
Je li ovo ona ista mladost koja je sve druge optužila za izbacivanje iz lige. Je li ovo ona ista mladost koja je druge optuže vala za svoje probleme i izbacivanje iz lige? pitam za prijatelja
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi