Saopštenje zagrebačkog kluba

Eto, to je Dinamo: Ne daju Oršića za silne milione, treba im u pohodu na titulu

Eldar Ganibegović

Mislav Oršić u ovom prijelaznom roku neće napustiti Dinamo Zagreb.

On se povezivao s transferom u engleski Burnley u transferu vrijednom oko deset miliona eura, no od toga neće biti ništa.

Danas se saopštenjem na službenom sajtu oglasio sam Dinamo i do znanja dao da se transfer neće dogoditi.

"Proteklih dana velik interes javnosti i navijača izazvao je mogući transfer igrača Mislava Oršića u engleski klub Burnley. Nastavno na tu temu GNK Dinamo obavještava javnost da je donesena odluka da Mislav Oršić i dalje ostaje igrač Dinama te se veselimo što će zajedno sa svojim saigračima sudjelovati u nastavku sezone i svojim igrama doprinijeti ostvarivanju cilja, a to je osvajanje novog naslova prvaka Hrvatske", stoji u saopštenju.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Popularni Orša je za Dinamo na 168 nastupa postigao 67 golova uz 21 asistenciju, a posebno se pamti njegov hat-trick Tottenhamu u Zagrebu u 3:0 pobjedi prošle sezone.

Ugovor Mislava Oršića s Dinamom ističe na ljeto 2025. godine i koji god klub ga htjende dovesti Modrima će morati iskeširati lijepu cifru.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.