Mislav Oršić sve je bliže Premiershipu, navijači Dinama mu ispred kuće ostavili poruku

Žele da ostane

Mislav Oršić sve je bliže Premiershipu, navijači Dinama mu ispred kuće ostavili poruku

E. Škorić

Engleski mediji objavili su kako Mislav Oršić napušta Dinamo i odlazi u Premier ligu i to u sred sezone u kojoj se Modri bore za titulu.

Dvadesetdevetogodišnji reprezentativac Hrvatske ponajbolji je ili možda bolje rečeno najbolji igrač Dinama, a sve je izvjesniji njegov transfer u redove Burnleyja.

Oršić je u ljeto 2018. godine došao u Dinamo iz korejskog Ulsan Hyundaija i danas je vrijedi oko 11 miliona eura, mada se vjeruje da će u Burnley otići za nešto manji iznos, iako još nema konkretne cifre kada je transfer u pitanju.

Burnley nudi između osam i devet miliona eura, dok opet na Maksimiru traže malo više, ali svejedno bi transfer do kraja mjeseca mogao biti realizovan.

Navijači Dinama ne žele da Oršić ode, a osvanuo je i transparent ispred njegove kuće na kojem su ispisani stihovi poznate grupe Daleka Obala:

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

"Nemoj ići od nas, okolo svuda je tama. Orša ostani!", poručili su navijači Dinama svom junaku.

Popularni Orša je za Dinamo na 168 nastupa postigao 67 golova uz 21 asistenciju, a posebno se pamti njegov hat-trick Tottenhamu u Zagrebu u 3:0 pobjedi prošle sezone.

FOTO: 24sata.hr
Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi