Značajno se promijenio

Golobrad, mršav, zubi razdvojeni: Kako je ranije Adama Traore izgledao u dresu Barcelone?

Admin Čaušević

"Odbjegli sin" se vratio u Barcelonu. Adama Traore je novi-stari član Blaugrane i pitanje je trenutka kada će taj transfer biti ozvaničen. 

Igrajući u Engleskoj Traore je na sebe skrenuo ogromnu pažnju, prvenstvo zbog svojih ogromnih mišića.

Traore je igrao sjajno u dresu Wolverhmaptona što mu je omogućilo i povratak kući nakon sedam godina.

U međuvremenu se ovaj 26-godišnjak značajno promijenio. Dok je bio član Barce bio je golobradi i mršavi dečko sa razdvojenim zubima na gornoj vilici.

Sada izgleda potpuno drugačije. Nabildano tijelo je njegov zaštitni znak. Prepoznatljiv je i po pletenicama, a sigurno je u međuvrmenu dobio i na brzini.

Interesatno da je Traoer jedne prilike kazao da uopšte ne provodi previše vremena u teretani te da je u pitanju genetika.

Traore u Barcelonu stiže na posudbu do kraja sezone, uz mogućnost otkupa ugovora za 30 miliona eura.

Španski mediji objavili su i koliko će Traore zarađivati. Poznato je da ga je htio i Tottenham i nudio mu je 120.000 eura sedmično, a on je prihvatio ponudu Barcelone gdje će zarađivato 15.000 eura sedmično samo kako bi igrao za klub u kojem je ponikao.

Traore je, dakle, dijete Barcelone, a u Engleskoj je od 2015. godine kada je iz Barcelone B prešao u Aston Villu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Nakon godinu dana potpisuje za Middlesbrough, a od ljeta 2018. član je Wolverhamtpona i čini se da je njegovoj avanturi na Molineuxu došao kraj.

Ove sezone Traore odigrao 23 utakmice za Wolvese i postigao jedan pogodak.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.