Perez kvari posao Barceloni i ispred nosa im krade pojačanje?

Real se uključio u trku za beka

Perez kvari posao Barceloni i ispred nosa im krade pojačanje?

E. Ganibegović

Nije tajna da bi Cesar Azpilicueta na kraju sezone mogao napustiti Chelsea.

Španskom beku ugovor s prvakom Evrope ističe na kraju sezone, a trenutno nema naznaka da će potpisati novi, pa se njegovo ime već povezuje s nekolicinom klubova.

Prema izvještajima s Otoka i iz Španije za Azpilicuetu je najveći interes pokazala Barcelona koja grca u dugovima i igrači sa slobodnim papirima su im kao kec na desetku.

Pregovori su, prema tvrdnjama španskih novinara, već počeli i Barcelone je Cesaru spremna ponuditi ugovor od dvije godine s opcijom produženja na još jednu.

Ipak, u sve se upetljao sada i Real Madrid, s obzirom na to da bi i Florentino Perez volio vidjeti popularnog Azpija u svojim redovima, naročito zbog toga što na ljeto klub napušta legendarni Marcelo koji će se vrlo vjerovatno vratiti u rodni Brazil.

Treba spomenuti i to da su oba kluba zainteresovana za još po jednog igrača iz Chelseaja kojima ističe ugovor. Barcelona na Nou Campu želi vidjeti Christensena koji je biže Bayernu, dok se Real Madrid povezuje s Rudigerom.

Cesar Azpilicueta je u Chelsea stigao 2012. godine iz Marseillea, a nastupao je još za Osasunu koju je napustio 2010. godine.

Za Chelsea je ukupno odigrao 456 utakmica, a pritom je postigao 14 pogodaka kojima je dodao i 56 asistencija. U ovoj sezoni odigrao je za Plavce 27 utakmica na kojima je upisao tri asistencije.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Klicko
Azpi to ti je korak unazad u karijeri,prelazak iz engleske lige u palu špansku je ravno nuli
3 16
burazengija
Nemojte im pokvariti posao molim vas...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi