Stiže u kraljevski klub

Mbappe i Real Madrid postigli dogovor!

Endin Čaušević

Francuski napadač Kylian Mbappe na kraju ove sezone će napustiti PSG.

Mbappe je odbio u nekoliko navrata da produži ugovor s Parižanima i jasno je poručio čelnicima kluba da želi novi izazov u svojoj karijeri i da će ih napustiti na kraju sezone.

PSG je ljetos imao mogućnost da Mbappea proda za čak 180 miliona eura koliko je nudio Real Madrid, ali su to odbili i odlučili zadržati Francuza iako su svjesni da će na kraju sezone otići besplatno.

Mbappe od početka januara ima pravo da pregovara s drugim klubovima, ali čini se da je od početka bilo jasno da on ide u Real Madrid.

Njemački Bild objavio je danas da su Mbappe i kraljevski klub već postigli dogovor i da on sigurno karijeru nastavlja u Španiji.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Navodno, Mbappe će biti jedan od najplaćenijih sportista na svijetu jer će godišnje u Real Madridu zarađivati čak 50 miliona eura.

Očekuje se da Real Madrid uskoro ozvaniči dogovor s Mbappeom i potvrdi da će francuski napadač od narednog ljeta karijeru nastaviti na Santiago Bernabeu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.