Omrženi trener Galaktikosa objasnio otkaz u Realu: Napravio je izmjenu koju nije smio!

Perez odmah sišao u tunel

Omrženi trener Galaktikosa objasnio otkaz u Realu: Napravio je izmjenu koju nije smio!

A. Čaušević

Klupa Real Madrida slovi za najužarenija u svijetu fudbala. 

U Real Madridu tradicionalno igra veliki broj svjetskih zvijezda i bilo kojem treneru nije lako kontrolisati svlačionicu te sve igrače držati zadovoljnim.

Najveći uspjesi Kraljeva u modernoj historiji su vezani sa mandatom Florentina Pereza kao čelnim čovjekom slavnog madridskog kluba.

Perez je prije dvije decenije uspio sklopiti tim od nekolicine vrhunskih igrača zbog čega je taj generacija i dobila nadimak Galaktikosi.

Tada su za Real između ostalih igrali Zinedine Zidane, David Beckham, Ronaldo Nazario, Michael Owen, Raul i drugi...

Priliku da trenira Galaktikose imao je i legendarni brazilski trener Vandereli Luxemburgo koji je šef stručnog štaba bio godinu i ostao je upamćen po svojoj 4-2-2-2 formaciji, odnosno tzv. Magičnom pravougaoniku.

Oglasi

Luxemburgo i nije bio omiljen među zvijezdama Reala zbog svojih neobičnih metoda rada, a interesantno da je smijenjen zbog izmjene koju nije smio napraviti.

"Pobijedili smo Getafe s 1:0, a Beckham je bio isključen u prvom poluvremenu. Vodili smo, a ja sam Ronalda izveo u 90. minuti. S igračem manje to je normalno ako želiš da sačuvaš rezultat. Publika je izvadila bjele maramice i počela da maše...", prisjetio se Brazilac.

"Napustio sam teren, krenuo kroz tunel u svlačionicu, a Perez je sišao iz svečane lože i došao do mene. Pitao me šta se desilo, a rekao sam da nije ništa."

"Poslije toga me pitao zašto sam izveo Ronalda, a ja sam odgovorio da smo vodili i da nisam zabrinut zbog navijača već zbog Barcelone te da ih treba stići na tabeli."

"'U Realu trebamo misliti o igri i navijačima. Oni plaćaju ulaznice, oni plaćaju da vide zabavu', glasio je Perezov odgovor".

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Rekao sam mu da ja nisam došao u Madrid, već da je on došao u Brazil i doveo me. Tako da ću raditi ono što mislim da treba. Sljedećeg dana sam dobio otkaz."

Luxemburgo je bio trener Reala od januara do decembra 2005. godine. Za to vrijeme s Realom nije osvojio niti jedan trofej.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Klicko
Prljav i pogan klub.Fuj
9 13
denimen9
Perez jedini na svijetu zapravo shvaća nogomet onako kako treba. Brao Perez, sve tjeraj ko god ne zna lopte igrat.
3 10

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti