Jose Mourinho pojačanje naciljao u PSG-u, kontakti uspostavljeni

Želi svog sunarodnjaka

Jose Mourinho pojačanje naciljao u PSG-u, kontakti uspostavljeni

E. Ganibegović

Aktivirala se i Roma u finišu zimskog prijelaznog roka.

Portugalac na klupi Vučice Jose Mourinho u svojim redovima htio bi da vidi svog sunarodnjaka Danila Pereiru, prenosi RMS Sport.

Isti izvor navodi kako je Roma već poslala upit PSG-u za ovog defanzivnog veznog, te da su pregovori započeli.

Transfer 30-godišnjaka Romu bi sigurno koštao, naročito s obzirom na to da mu ugovor ističe tek 2025. godine, a i važan je igrač u rotaciji za Mauricio Pochettina koji ga je ove sezone koristio na 21 utakmici, a Portugalac mu se odužio i s dva pogotka.

Igranje u Italiji za Pereiru nije strano s obzirom na to da je bio član Parme od januara 2011. godine do augusta 2013. kada prelazi u Maritimo. Za vrijeme boravka u Parmi igrao je na posudbama u Arisu i Rodi.

Kao mladić igrao je za Estoril i Benficu, a iz Maritima je u Porto prešao u ljeto 2015. godine. U oktobru 2020. godine Porto ga je prvo poslao na posudbu u PSG, a francuski tim je ljetos i otkupio njegov ugovor.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Pereira je u PSG-u osvojio francuski Kup i Superkup, a kao član Porta dva puta je bio prvak Portugala uz jedan trofej u Kupu ove države.

Za reprezentaciju Portugala Pereira je odigrao 55 utakmica i postigao dva gola. S Portugalom je 2016. godine osvojio Evropsko prvenstvo, a tri godine kasnije i Ligu nacija.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi