Carlo Ancelotti ne može sjediti na klupi Real Madrida dok ne položi ispit

Jasna poruka UEFA-e

Carlo Ancelotti ne može sjediti na klupi Real Madrida dok ne položi ispit

Endin Čaušević

Iskusni italijanski stručnjak Carlo Ancelotti ljetos je odlučio da se vrati u Real Madrid.

Ancelotti je trenirao Everton i činilo se da će na Goodisonu ostati još nekoliko sezona, ali kada je stigao poziv kraljevskog kluba to jednostavno nije mogao da odbije.

Florentino Perez je pozvao Ancelottija da se vrati u klub i preuzme ekipu nakon što je Zinedine Zidane otišao, a italijanski stručnjak je to prihvatio iako je bio svjestan da ga očekuje dosta težak posao.

Real Madrid ove sezone igra poprilično dobro i Ancelotti je uspio da napravi neke promjene što se tiče igračkog kadra, te pokaže još jednom da se radi o sjajnom treneru.

No, iako u svojoj trenerskoj karijeri ima preko 1200 utakmica vođenja kluba dobio je iznenađujuću poruku UEFA-e da će morati da polaže ispit kako bi produžio svoju trenersku licencu.

Ancelottijeva licenca istekla je 31. decembra 2021. godine, ali su svi očekivali da će biti automatski produžena jer se radi o jednom od najboljih trenera na svijetu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Međutim, UEFA je sve ostavila bez teksta porukom da Ancelotti mora da položi ispit kako bi njegova licenca bila produžena, te da ne može biti na klupi Real Madrida dok se to ne desi.

Iz Fudbalskog saveza Španije su se žalili na ovu odluku i pokušali da nešto promijene, ali UEFA ne odustaje od svog stava.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Klicko
Pa tako je to u normalnom svijetu.Samo ovim kretenima kojima je ovo glupo i nejasno će reći uefa protiv njih
1 9
denimen9
VAR, licence, ništa ne može zaustaviti Reala da osnuje Super Ligu. #uefamafia
4 9

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi