Transfer se završava

Kao grom iz vedra neba: Ahmedhodžić pred potpisom, odlazi kod Sarajlije!

Admin Čaušević

Završava se transfer Anela Ahmedhodžića, javljaju inostrani mediji. 

Nakon sjajno perioda u Malmeu i dominacije u prvenstvu Švedske, Ahemdhodžić odlazi u Lige petice.

Zainteresovani klubovi za bh. reprezentativnog štopera su se redali kao na traci. Prvu redus su bili Atalanta i Napoli, zatim Brentford i Remis, a zatim i Sheffield United.

Na kraju "pobjedu" za potpis 22-godišnjaka je odnio Bordeaux. I definitivno se može reći da ovaj transfer dolazi kao grom iz vedra neba.

Najlošija odbrana Ligue 1 (53 primljena gola) je užurbano tražila na jačanju odbrane, a izbor je na kraju pao na Ahmedhodžića.

Francuski mediji navode da su pregovori u završnoj fazi. Pregovore je potvrdio i ugledni transfer guru Fabrizio Romano.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Odlazak u Bordeaux znači da će Ahmedhodžića trenirati Vladmir Petković, Sarjlija koji je ove sezone preuzeo Žirondince nakon uspješnog mandata na klupi reprezetnacije Švicarske.

Bh. štoper će u redove bivšeg prvaka Franuske, kojem ove sezone ne cvjetaju ruže (17. na tabeli), stići na posudbu sa mogućnosću otkupa ako se ispune određeni uslovi.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.