Čini se da je to to: Anel Ahmedhodžić napušta Malmo

Reprezentativac BiH

Čini se da je to to: Anel Ahmedhodžić napušta Malmo

Eldar Ganibegović, foto: T. Hebib

Reprezentativac Bosne i Hercegovine Anel Ahmedhodžić konačno bi trebao napustiti Malmo.

S ovim klubom dva puta je osvojio titulu prvaka Švedske, a ove sezone igrao i grupnu fazu Lige prvaka i definitivno je već odavno prerastao Allsvenskan i zaslužio da se okuša u boljoj i jačoj ligi.

Mnogo klubova povezivalo se s njim. Neki od njih su Napoli, Milan, Atalanta, Reims, Ajax, Chelsea, a posljednje informacije govore da je sve dogovorio s PSV-om.

Holandski mediji objavili su i da je vrijednost transfera je sedam i po miliona eura, a Ahmedhodžić će ugovor s PSV-om potpisati na pet godina uz opciju produženja na još jednu godinu.

Ahmedhodžić nije trenirao s ekipom, a da se nešto kuha govori i današnja prva pripremna utakmica Malmoa koju je prvak Švedske odigrao protiv danskog prvoligaša Jammerbugta. 

Završeno je 2:2, a Ahmedhodžića nije bilo u sastavu. Treba spomenuti da je u prvih 11 bio još jedan reprezentativac BiH, Adi Nalić.

Podsjetimo, u utorak je Ahmedhodžić propustio i trening Malmoa, a švedski mediji prenijeli su da su razlog tome privatne stvari, a nakon toga izostanak s pripremne utakmice svakako nam svima ukazuje na transfer.

Čini se da je konačno završena i ova saga, a sada čekamo samo zvaničnu potvrdu. Podsjetimo, nedavno je Malmo odbio ponudu od francuskog Reimsa.

Podsjetimo, 22-godišnji defanzivac karijeru je počeo upravo u Malmou, bio je u Engleskoj u ekipi Nottinghama, vratio se u Malmo, igrao na posudbi u danskom Hobrou, a od januara 2020. neizostavan je član prve postave švedskog prvaka.

Za reprezentaciju BiH debitovao je u oktobru 2020. godine u baražu protiv Sjeverne Irske, a do sada je skupio 12 nastupa i postigao jedan pogodak.

Top Komentari

adis_D11
Pa prosle sedmice ste ovo isto napisali!
5 1
amex
Stvarno ste vise naporni..
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi