Veliko priznanje za Anela Ahmedhodžića u Švedskoj

Nagrada za Zmaja

Veliko priznanje za Anela Ahmedhodžića u Švedskoj

E. Ganibegović

Anel Ahmedhodžić odigrao je još jednu sjajnu sezonu u dresu Malmoa.

Reprezentativac Bosne i Hercegovine po drugi put u nizu postao je prvak Švedske s ovim klubom, a igrao je i grupnu fazu Lige prvaka.

Veliku ulogu u osvajanju titule prvaka svakako je imao, s obzirom na to da je odigrao 25 utakmica i postigao jedan pogodak.

Sada je za Zmaja stigla i zaslužena nagrada - proglašen je za najboljeg defanzivca švedskog Allsvenskana za sezonu 2021.

Može biti slika sljedećeg: Jedna osoba, stajati i u zatvorenom

Ahmedhodžić je odigrao i 12 utakmica u Ligi prvaka u 2021. godini, što u kvalifikacijama što u grupnoj fazi takmičenja.

Podsjetimo, posljednjih dana sve je aktuelnija priča o njegovom transferu u PSV.

Mnogo klubova povezivalo se s njim. Neki od njih su Napoli, Milan, Atalanta, Reims, Ajax, Chelsea, a posljednje informacije govore da je sve dogovorio s PSV-om.

Holandski mediji objavili su i da je vrijednost transfera je sedam i po miliona eura, a Ahmedhodžić će ugovor s PSV-om potpisati na pet godina uz opciju produženja na još jednu godinu.

Ahmedhodžić nije trenirao s ekipom u utorak, a da se nešto kuha govori i današnja prva pripremna utakmica Malmoa koju je prvak Švedske odigrao protiv danskog prvoligaša Jammerbugta (2:2), gdje naš defanzivac nije bio u sastavu.

Top Komentari

huba
Bravo,bravo ..
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi