Fantastičan prijelazni rok

Nema kraja dobrim vijestima za navijače Stare dame: Juventus završio još dva transfera

Admin Čaušević

Juventus je odradio svoj najbolji januarski prijelazni rok u posljednjih 20-ak godina.

Iako su uoči januara Max Allegri i Maurizio Arrivabene govorili da neće biti igračkih promjena tokom zimske transfer pijace, desilo se suprotno.

Juventus je odradio zaista odličan posao. U petak je stigao Dušan Vlahović, a uposljednjim satima prijelaznog roka ozvaničen je još jedan ulazni transfer.

Novi igrač velikana iz Torina postao je Denis Zakarija koji je stigao iz Borussije Moenchengladbach i pojačat će vezni red.

Zakarija je jutros obavio ljekarski pregled, a u popodnevnim satima je i zvanično postao novi fudbaler Juventusa.

U Juventus je stigao i mladi defanzivac Federico Gatti koji je potpisao ugovor do 2026. godine, ali će do kraja sezone ostati na posudbi u Frosinoneu.

To nije kraj dobrim vijestima za navijače Juventus jer je klub napustio Aaron Ramsey koji će karijeru nastaviti u Škotskoj.

Ramsey se već nalazi na ljekarskim pregledima u Glasgowu, nakon čega će uslijediti i potpis ugovora sa Rangersima.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Velšanin će za Rangerse igrati do kraja sezone na posudbi, a dio njegove plate će pokrivati i Juventus.

Ranije su Staru damu napustili Rodrigo Bentancur i Dejan Kulusevski. Njihova naredna stanica je Tottenham.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.