Početak godine iz snova za Juventus: Nakon Vlahovića osigurano i drugo bitno pojačanje!

Rade dobar posao

Početak godine iz snova za Juventus: Nakon Vlahovića osigurano i drugo bitno pojačanje!

Edmir Škorić

Italijanski gigant Juventus aktivirao se u posljednjim danima zimskog prijelaznog roka.

Juventus je u najvećem zimskom transferu 2022. godine potpisao Dušana Vlahovića, koji je za 75 miliona eura stigao iz Fiorentine i on je već zvanično predstavljen.

Ovaj sjajni napadač bit će bez dileme od velike pomoći Juventusu u narednom periodu, a drugo pojačanje stiglo je u vezni red. Radi se oDenisu Zakariji, koji dolazi iz Borussije Moenchengladbach.

Ugovor je dogovoren do ljeta 2026. godine. Igrač će u toku dana stići u Torino u društvu svog agenta kako bi obavio ljekarski pregled i potpisao ugovor, a stiže za naknadu od samo pet miliona eura jer mu je završavao ugovor na kraju sezone.

Očekuje se da Juve do kraja prijelaznog roka potpiše i Nathiana iz Cagliarija. Klub napuštaju Dejan Kulusevski i Rodrigo Bentancur, koji će karijere nastaviti u Tottenhamu.

S obzirom na promjene ove zime, očekuje se mnogo bolje izdanje Juventusa u drugom dijelu sezone jer trenutno je ekipa izvan Top 4 u Seriji A, a plasman u Ligu prvaka nameće se sada kao glavni cilj. Sve drugo bit će samo dodatni bonus.

Zakaria je švicarski reprezentativac, a u Bundesligu je došao u ljeto 2017. godine iz Young Boysa, dok je prethodno igrao za Servette u kojem je ponikao.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Za Nijemce je ove sezone odigrao 16 mečeva i dao je dva gola uz jednu asistenciju. Zanimljivo je da je njegova tržišna vrijednost procijenjena na oko 27 miliona eura, no Juve ga je dobio 'za siću' s obzirom da mu je ostalo još nekoliko mjeseci do kraja ugovora sa Borussijom.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

King_Kenny
...Vlahovic novi Jovic,zivi bili pa vidjeli.
5 10
Dzematlija
Ne kontam sto svi pljuju Vlahovica i proglasavaju ga novim Jovicem. Je li to zelja koju pojedini ne mogu zadrzati u sebi ili ste stvarno takvi fudbalski znalci da znate sve bolje...anonimusi za tastaturom
7 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije