Aleksandar Vučenović

Hoće li ga na Grbavici krenuti? Novi napadač Željezničara u karijeri je postigao sedam golova

E. Ganibegović

FK Željezničar jučer je predstavio novo pojačanje.

Rade se o napadaču s austrijskim papirima porijeklom s naših prostora, Aleksandru Vučenoviću, koji je stigao iz finske Hake do kraja sezone.

Stigao je kao slobodan igrač, a u Bosni i Hercegovini se o njemu ne zna tako puno.

Vučenović je igrao za omladinske selekcije St. Poltena čiji je bio i seniorski član. U februaru 2020. godine odlazi u slovački Sered gdje je igrao godinu dana, a potom odlazi u finsku Haku koju je napustio početkom ove godine.

Željezničar se trenutno priprema u Konjicu, a 24-godišnjak će se novim saigračima priključiti danas i biti na raspolaganju treneru Edisu Mulaliću.

Možda i nevjerovatna statistika kaže da je Vučenović, iako napadač, u dosadašnjoj karijeri postigao tek sedam golova. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Prošle godine je igrao i sezonu karijere u Finskoj postigavši pet golova u elitnom razredu finskog fudbala, a dva gola ranije u karijeri još je postigao za St. Polten.

Vučenović na Grbavicu stiže kao zamjena za Luku Juričića, a vidjet ćemo da li će nakon njegovog dolaska u klubu ostati i nigerijski napadač Fatai koji za sada ima prolazne ocjene.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.