Sa Grbavice odlazi tužan: "Pristao sam na sve samo da zaigram, na neke stvari nisam mogao utjecati"
Stjepanović u prijateljskom duelu Željezničara protiv Slavije

Nije dobio šansu u zvaničnim utakmicama

Sa Grbavice odlazi tužan: "Pristao sam na sve samo da zaigram, na neke stvari nisam mogao utjecati"

S. Mlaćo
Tužan je Ognjen Stjepanović napustio Grbavicu.

Pravu priliku nikada nije dobio, a zbog čega, odgovore može dati samo bivši šef struke Željezničara Tomislav Ivković.

Ivković je potpuno odstranio Stjepanovića iz ekipe, pa 23-godišnji nogometaš iza sebe ima veoma težak period.

Sada će krenuti u nove izazove, ali s obzirom na kvalitete neće mu biti problem pronaći novi klub. I bivši saigrači o njemu govore sve najbolje.

Stjepanović se javio za SportSport.ba i govorio o svojim prvim danima na Grbavica, pa sve do danas, kada je i zvanično raskinuo saradnju.

“Krenut ću redom. Završio sam sezonu na vrhu liste strijelaca Prve lige RS, a nedugo nakon završene sezone uslijedio je poziv od menadžera koji mi je kazao da je Željezničar zainteresiran za mene i da me želi dovesti. Ta vijest me obradovala toliko da sam sve druge ponude odbio istog momenta. Kroz par dana sam se priključio ekipi i počeo da treniram, ali na moju veliku žalost dolazi do smjene rukovodstva kluba, dok na mjesto trenera dolazi Tomislav Ivković. Pripreme su krenule sasvim normalno, sve je izgledalo super i imao sam sa njim korektan odnos. Dugo sam čekao potpis ugovora, to se desilo tek pred početak prvenstva, s tim da ugovor nije bio isti kao što je prvobitno bilo dogovoreno. Moja želja da zaigram za Željezničar je bila veća od svega i pristao sam na sve. Došao je početak sezone i mene nije bilo u planovima trenera Ivkovića. Tu su se dešavale mnoge  stvari koje nemaju veze sa fudbalom i mojom igrom, a na koje ja nisam mogao utjecati. Šest mjeseci nisam dobio šansu i nije bilo lako psihički se izboriti s tim. Ipak, vjerovao sam u sebe, nadao da ću dobiti šansu i da će se neke stvari ispraviti, te da ću dobiti šansu da pokažem zbog čega sam dobio poziv i povjerenje prethodne Uprave“, ističe Stjepanović za SportSport.ba.

Očekivalo se da će ipak dobiti šansu sada na zimskim pripremama, no saradnja je sada prekinuta.

“Sadašnjem treneru Mulaliću je jedina statistika bila moje neigranje u prethodnoj polusezoni. Razgovarao sam sa njim, on se prvenstveno postavio kao igrač i dao mi par savjeta. Moj cilj je da igram i da vratim samopouzdanje koje sam izgubio u prethodnih šest mjeseci i da se fokusiram samo na fudbal. Dobio sam par ponuda i u narednim danima ću donijeti odluku koja je najbolja za mene“.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

I pored toga što je na čudan način nestao iz planova sadašnjeg sportskog direktora Borca Tomislava Ivkovića, te što nije dobio priliku za debi, o Željezničaru i njegovim navijačima govori sve najljepše.

“Hvala vama na interesovanju, hvala što ste se javili. Treneru Mulaliću i ekipi želim da ostvare zacrtane ciljeve u što ne sumnjam. Hvala navijačima i simpatizerima kluba koji su bili tu kao podrška ekipi, ali i meni. Pokazali su zašto su najbolji navijači na ovim prostorima. Željo je jedan, Željo se voli“, dodao je Stjepanović na kraju razgovora za SportSport.ba.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Brazuka
Svi znaju da je njegov menadžer ucjenjivan od ivkovica i zato mali nije zaigrao. Tom istom ivkovica su vjerovali Svi a on je uništio dodatno klub.
19 2
PlavoBijeli1921
Bravo Ognjene,sretno u karijeri,trebao je dobiti minuta realno
14 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi