FOTO: D. Kurbegović

Novi udarac za sarajevski klub

KK Bosna Royal dobio suspenziju

Haris Zilić

Nastavlja se teška sezona za KK Bosna Royal.

KK Bosna Royal je suspeondovan do daljnjeg iz košarkaškog prvenstva Bosne i Hercegovine.

Razlog je taj što klub iz Sarajeva nije izmirio obaveze prema službenim licima u duelu protiv Posušja u kojem je sarajevski tim bio domaćin.

Bosna Royal bi narednu utakmicu trebala igrati sa OKK Spars, međutim ako se obaveze ne izmire na vrijeme pomenuti meč će biti registrovan rezultatom 20:0 za Sparse.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Bosna je ove sezone u ogromnim finasijskim, ali i igračkim turbulencijama tako da je ovo još jedan udarac za sarajevski klub koji se trenutno nalazi na 11. pozicji s omjerom od 4 pobjede i devet poraza u 13 odigranih mečeva.

Ovome dodajmo da je pomenuti sporni duel protiv Posušja Bosna Royal dobila rezultatom 80:74 i odigrala jednu od najboljih utakmica u tekućoj sezoni.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.