Bosna Royal upisala zlata vrijedan trijumf

Posušje poraženo u Skenderiji

Bosna Royal upisala zlata vrijedan trijumf

H. Zilić

Košarkaši sarajevske Bosne upisali su veoma bitan trijumf u prvenstvu Bosne i Hercegovine.

Studenti su večeras u dvorani "Mirza Delibašić" savladali vlro dobru ekipu Posušja rezultatom 80:74.

Bosna Royal je od početka meča bila bolji rival, a na poluvremenu su imali prednost 52:36.

Posušaci se malo bude u trećoj četvrtini koju su dobili sa 13:20, ali Studenti su u posljednjem periodu sačuvali vodstvo i stigli do četvrte pobjede u 12 odigranih kola i sada su na devetoj poziciji.

Iza Bosne Royal na tabeli su ekipe Radnika, Mladosti, Zrinjskog, a Čelik je istupio iz lige.

Bosnu je do trijumfa predvodio Davis sa 27 poena, sedam skokova i pet asistencija, odličan je bio Fazlić sa 19 poena, osam skokova i dvije asistencije, dok je Memić ubacio 13 poena, dodao osam skokova i jednu asistenciju.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Kod gostiju iz Posušja Wiggins je susret završio sa double-double statistikom od 23 poena i 12 skokova, Griffin je dodao 22 poena uz četiri skoka i pet asistencija.

Sa druge strane, Posušje je četvrtoplasirano s omjerom 8-5 u 13 kola i poraz u Skenderiji im nije dobro došao kada je u pitanju borba za plasman u play off.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi