Dragulj West Ham Uniteda

Nova tektonska pomjeranja na transfer tržištu: Na pomolu je jedan od najvećih transfera ikad

Eldar Ganibegović

Teško će na ljeto West Ham United uspjeti da zadrži Declana Ricea.

Ovaj 23-godišnji defanzivni veznjak koji po potrebi može igrati i na stoperskoj poziciji svojim igrama zaludio je mnoge klubove.

Već ranije smo prenijeli vijest britanskih medija da je za njegove usluge na ljeto Manchester United spreman ponuditi čak 120 miliona eura, a sada su se u utrku za njegov potpis uključili i Chelsea i Manchester City.

Vidjet ćemo može li planove Crvenih đavola pokvariti Chelsea čliji je član Rice bio kao tinejdžer. Zimski prijelazni rok tek je završen, a čini se da nas očekuje vruće ljeto kada su transferi u pitanju.

Ukoliko se desi transfer u iznosu od 120 miliona eura, to bi bio šesti najveći u historiji fudbala.

Ricea ugovor s West Hamom veže do ljeta 2024. godine, pa ni londonski klub sigurno neće žuriti s njegovom prodajom i očekuju da zarade veliki novac za njega.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Iako su mu tek 23 godine, Rice je već upisao i 27 nastupa za reprezentaciju Engleske i postigao dva pogotka.

Zanimljivo, u mlađim kategorijama nastupao je za reprezentaciju Republike Irske, a odigrao je i tri prijateljska meča za A selekciju ove zemlje 2018. godine.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.