Kako su blizanci završili u Manchester Unitedu: "Na mobitelu je bilo toliko nula, ali sam se javio"

Znao je da ga zove neko izvan Brazila

Kako su blizanci završili u Manchester Unitedu: "Na mobitelu je bilo toliko nula, ali sam se javio"

Endin Čaušević

Rafael i Fabio da Silva vjerovatno su jedni od najpoznatijih blizanaca u svijetu fudbala.

Ovi Brazilci pojavili su se na sceni prije nekih 15 godina kada su potpisali za Manchester United. Crveni đavoli su doveli obojicu u svoj tim iz Fluminensea, te ih je to koštalo oko šest miliona eura.

Dosta veći trag u Unitedu ostavio je Rafael koji je igrao na poziciji desnog beka i mnogi su smatrali da će biti zamjena za Garyja Nevillea, ali se to nije baš desilo. On je proveo na Old Traffordu ukupno sedan godina, a potom je otišao u Lyon.

Rafael je u dresu Lyona igrao pet godina i bio je poprilično standardan, a potom je na ljeto 2020. godine otišao u Bašakšehir. Nakon jedne sezone u Turskoj ljetos je odlučio da se vrati u Brazil gdje je potpisao za Flamengo.

Što se tiče njegovog brata blizanca Fabija on se nije previše naigrao u Manchester Unitedu. Većinom je bio na posudbama, a United je zvanično napustio na ljeto 2014. godine kada je otišao u Cardiff.

Potom je prešao u Middlesbrough gdje je proveo dvije sezone, a onda je na ljeto 2018. godine potpisao za Nantes gdje i danas igra.

Oglasi

Rafael je nedavno dao zanimljiv intervju za UTD Podcast i otkrio je zašto su on i njegov brat Fabio 2008. godine došli u Manchester United.

"Jednog dana dobio sam telefonski poziv od Cristiana Ronalda i taj trenutak nikada neću zaboraviti. Na displeju mobitela vidio sam te neke nule i dosta brojeva i znao sam da zove neko izvan Brazila. Nisam znao ko je jer mi broj nije bio poznat, ali odlučio sam da se javim", rekao je Rafael i nastavio.

"Javio sam se i to je bio Cristiano Ronaldo. Otrčao sam do brata i rekao mu 'Zove nas Ronaldo, zove nas Ronaldo. Želi da priča s nama'. Rekao nam je da nas zove jer želi da potpišemo za Manchester United. Govorio je o vremenskim prilikama i kako pada kiša skoro stalno, ali i da ćemo sigurno uživati".

Potražite više informacija na temu Premier league:

Rafael je nakon toga sam išao u Manchester United i trenirao je s ekipom 20 dana, a Fabio je tada imao obaveze prema kadetskoj reprezentaciji Brazila. Ipak, ubrzo nakon toga obojica su otišla u Manchester i potpisali su ugovore, a Rafael je poručio da je Ronaldo na kraju uspio najviše da ih uvjeri.

Rafael je u dresu Manchester Uniteda odigrao ukupno 170 utakmica, te je uspio da zabije pet golova i upiše 15 asistencija. Njegov brat Fabio se nije previše naigrao jer je za United odigrao ukupno 56 utakmica i postigao je tri gola.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi