Zgrozio javnost svojim ponašanjem

Kao da ne postoji: Manchester United zadao žestok udarac Greenwoodu

Endin Čaušević

Mladi engleski fudbaler Mason Greenwood nalazi se već danima u centru pažnje fudbalske javnosti.

Fudbaler Manchester Uniteda prije nekoliko dana završio je u pritvoru nakon što ga je njegova djevojka Harriet Robson optužila za nasilje, te je javno objavila fotografije na kojoj se vide povrede na njenoj glavi i tijelu.

Ona je šokirala englesku javnost kada je objavila da joj je ove povrede nanio Greenwood, a ubrzo se u sve uključila i policija.

Ovaj 20-godišnji fudbaler je priveden ubrzo nakon toga i protiv njega je podignuta optužnica. Greenwood je nekoliko dana proveo u pritvoru, ali je izašao jučer nakon što je platio kauciju.

No, njegov život se u potpunosti preokrenuo prethodnih dana. Manchester United ga je odmah suspendovao i izbacio iz prvog tima, a i Nike je prekinuo s njim sponzorsku saradnju.

Također, EA Sports ga je uklonio s igrice FIFA 22 i mnogi su zgroženi ponašanjem mlade zvijezde Manchester Uniteda.

Na Old Traffordu su šokirani s onim što je Greenwood uradio, a danas su mu zadali novi udarac. Uklonili su ga u potpunosti sa zvanične stranice Manchester Uniteda, te nema uopšte informacija na toj stranici da je on igrač ovog kluba.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Pored toga United je iz prodaje povukao sve dresove ovog 20-godišnjeg igrača i kako stvari stoje uskoro bi mogli s njim raskinuti ugovor.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.