Mourinho je legendi završio ozbiljnu karijeru: "Samo mi je rečeno da više ne mogu biti tu"
Foto - EPA

Schweinsteiger nije mogao da vjeruje šta čuje

Mourinho je legendi završio ozbiljnu karijeru: "Samo mi je rečeno da više ne mogu biti tu"

M. Šljivak

Jose Mourinho je tokom menadžerske karijere često imao zanimljiv odnos prema pojedinim fudbalerima.

Često se dešavalo da Posebni prekriži i glavne zvijezde ekipe, a Mourinhov bijes na svojoj koži osjetio je legendarni njemački fudbaler Bastian Schweinsteiger.

Nijemac je 2015. godine stigao u Manchester United, ali je samo godinu i po dana kasnije otišao iz kluba. Razlog je bio Jose Mourinho.

Schweinsteiger nije mogao da vjeruje šta mu se dešava u tim trenucima.

"Bilo je to jako čudno. Došao sam u svlačionicu i želio sam da se presvučem, ali mi je neko potom rekao da mi nije dozvoljeno da budem tu i da moram otići na trening rezervnog tima", rekao je Schweinsteiger za UTD Podcast i nastavlja:

Oglasi

"Povrijedilo me to jer niko nije razgovarao sa mnom. Obratio sam se Mourinhu i on mi je rekao neke stvari koje mi nisu bile najjasnije. Imalo je veze s mojom drugom povredom u klubu".

"Kada sam se prvi put povrijedio, pitao sam tadašnjeg menadžera Louisa van Gaala da vrijeme oporavka provedem u Njemačkoj. Dopustio je to i dobro sam se spremio za Euro".

To međutim Mourinho nije želio prihvatiti i smatrao je kako Nijemac nije postupio profesionalno prema klubu odlazeći u Njemačku na liječenje od povrede.

"Silno sam se radovao saradnji s Mourinhom u Unitedu. Dva puta me je želio u svojim ekipama ranije (Inter i Real Madrid). Imao sam veliko poštovanje prema njemu i nisam razumio zašto mi to radi. Nije istina da sam bio neprofesionalan", poručio je nekadašnji njemački fudbaler.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Schweinsteiger je većinu bogate karijere proveo u Bayernu (1998-2015), a pored Uniteda igrao je još za Chicago Fire.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Dasler
Mou, schupak kakav se nije rodio
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi