Protivnici su već poznati

Odabrani domaćini utakmica baraža rukometne reprezentacije BiH

Admin Čaušević

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine će u prvom krugu baraža za Svjetsko prvenstvo igrati protiv Grčke, dok je posljednja prepreka Crna Gora. 

Dvomeč protiv Grčke je na programu već u martu. Prvi susret je na programu 14. marta, domaćini će biti popularni Heleni.

Revanš susret u našoj zemlji je na rasporedu 20. marta, a odlučeno je da se susret igra u dvorani u Bugojnu.

Bugojno je bilo domaćin kvalifikacijskih mečeva za Evropsko prvenstvo. Tada se igralo bez publike, ali ovaj put će slučaj vjerovatno biti drugačiji.

Ukoliko Zmajevi izbace Grčku rival u drugom krugu baraža bit će reprezentacija Crne Gore koja je igrala odlično na Evropskom prvenstvu i došla do druge grupne faze.

Eventualni prvi susret s Crnogorcima bi se igrao 13. ili 14. aprila. Naša selekcija bi bila domaćin i to u tuzlanskom Mejdanu. Revanš je 16. ili 17. aprila kasnije u Podgorici.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.