Tri grada u igri: Gdje će bh. rukometaši igrati utakmice baraža?
FOTO: T. Hebib

Bez Sarajeva

Tri grada u igri: Gdje će bh. rukometaši igrati utakmice baraža?

H. Zilić

Rukometnu reprezentaciju Bosne i Hercegovine u martu očekuju utakmice prvog kruga baraža za odlazak na SP 2023. godine protiv selekcije Grčke. Prvi susret se igra 14. marta u Grčkoj, a revanš 20. marta u BiH.

Ako prođemo Grke u aprilu bi naša selekcija igrala protiv Crne Gore dvomeč za plasman na SP 2023. godine, a u tom dvomeču bi bili domaćini u prvoj utakmici.

Ono što najviše zanima bh. javnost i navijače je podatak koji će gradovi biti domaćini utakmica naših rukometaša.

Prema nezvaničnim informacija do kojih je došao SportSport.ba tri grada su u igri, a to su Tuzla, Bugojno i Zenica.

Prema standardima zenička Arena ispunjava sve uslove, a blizu je i komnunikacija sa sarajevskim aerodrom, ali pitanje je koliko je Zenica zainteresovana da ugosti rukometnu reprezentaciju Bosne i Hercegovine.

Bugojno se već pokazalo kao odličan domaćin u prethodnim mečevima kvalifikacija, a atmosfera u tuzlanskom Mejdanu je svima poznata, pa će konačna odluka biti donešena u narednim danima.

Ono što je gotovo pa sigurno, Sarajevo i dvorana "Mirza Delibašić" neće biti u užoj konkurenciji za domaćinstvo utakmica baraža naše reprezentacije.

Top Komentari

user1622267171
Visoko, Gorazde, Banja Luka, Ljubuski. Što ne B.Luka , što ne Ljubuski????? Prije 30g rat počeo, a mi smo šta???? ****o smo pojeli, eto šta. Nisu politicari krivi, MI SMO, mi ih biramo i njihovu mrznju usvajamo!!! Gadi mi se ovaj narod!!!! Reprezentacija nije "naša", nije "vaša". Reprezentacija je Bosansko-Hercegovacka!!!! Svih Bosanaca i Hercegovaca i Pravoslavaca i Katolika i Muslimana!!!!
9 0
ElvirBolic
Crna Gora ce nas poderat, hladno.
1 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi